Hospital de Viladecans ICS
 

Qui som?

L’Hospital de Viladecans és l’hospital de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 180.000 habitants, excel·lint en Cirurgia Mayor Ambulatòria (CMA) i la integració d’especialitats.

L’edifici compta amb un total de 8.384m2 de superfície estructurats en quatre plantes i un soterrani. Les instal·lacions disposen de 121 llits: 41 d’especialitats quirúrgiques, 54 de Medicina interna, 26 d’ús mixt, tant mèdiques com quirúrgiques, en resposta a la demanda assistencial. També hi ha 35 sales de consulta externa i exploracions complementàries, 3 sales de radiologia, 2 sales d’ecografia i 5 quiròfans.

En el decurs de 2017 s’iniciarà el projecte de reforma i ampliació de l’hospital, que permetrà triplicar la superfície actual de les instal·lacions del centre. Així, el nou projecte es dimensiona en una superfície d’uns 28.000 m2 construïts d’edifici hospitalari i un aparcament de 6.000 m2. El nou Hospital de Viladecans constarà d’un edifici de nova construcció darrere de l’actual amb entrada principal per l’avinguda del Mil•lenari, tai com recull el projecte dels despatxos d’arquitectura Sulkin-Marchissio i Ramón Esteve, guanyadors dels concurs d’idees de l’ampliació i reforma de l’Hospital de Viladecans.

Acreditat com a hospital general bàsic d’aguts, l’Hospital de Viladecans té com a hospitals de referència per adults a l’Hospital Universitari de Bellvitge, per a pediatria l’Hospital de Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat) i per obstetrícia l'Hospital de Sant Boi de Llobregat. L’Hospital de Viladecans disposa d’un servei d’Urgències operatiu les 24 hores del dia, una unitat de TAC, Mamògraf, Ressonància magnètica oberta i serveis de Laboratori i Farmàcia.