Hospital de Viladecans ICS
 

L’hospital compta amb una de les 18 unitats d’expertesa en fibromiàlgia de Catalunya

L’Hospital de Viladecans acull una de les 18 unitats d’expertesa (UE) per tractar fibromialgia, síndrome de fatiga crònica i sensibilitat química múltiple, d’acord al nou model territorial d’atenció que ha presentat el Departament de Salut.

La unitat de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica de l’Hospital de Viladecans és el servei de referència per aquestes malalties a la regió metropolitana sud des de l’any 2009 i el 2016 va obtenir l’acreditació d’idoneïtat del Departament de Salut, que certifica la seva expertesa en aquestes àrees.

El conseller de Salut, Antoni Comín, va presentar fa uns dies un nou model per millorar l’atenció als pacients de síndromes de sensibilització central (SSC), un conjunt de malalties cròniques que provoquen serioses limitacions a les persones que les pateixen.

Les unitats que conformen la xarxa integraran l’atenció primària i l’hospitalària, de forma que comptaran amb professionals dels dos àmbits especialment capacitats per al tractament de les SSC.

El pla operatiu preveu, a banda de vetllar per un abordatge multidisciplinar, per l’equitat territorial i la integració de serveis, prestar una atenció de qualitat. En aquest sentit, les UE seran auditades per tal que garanteixin més d’una vintena d’estàndards de qualitat i avaluades anualment.

31 de maig de 2017