Hospital de Viladecans ICS
 

Un nou mamògraf per a la detecció del càncer de mama.

L’Hospital de Viladecans incorporarà un nou mamògraf digital al seu equipament per al cribratge i diagnòstic de càncer de mama, fruit de l’acord subscrit entre el Departament de Salut, i la Fundació Amancio Ortega.

El de l’Hospital de Viladecans és un dels 43 nous mamògrafs amb els quals comptaran els centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). En tractar-se a més del centre de referència per als habitants de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent, aquest equip permetrà dur a terme tomosíntesis, les mamografies realitzades en 3D.

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Salut, i la Fundació Amancio Ortega van signar recentment un acord de col·laboració per a la millora dels equipaments tecnològics per a la detecció i el tractament del càncer, que implica la donació de prop de 47 milions d’euros per a la renovació d’equipaments oncològics d’última tecnologia, com ara els de radioteràpia (acceleradors línials) i els mamògrafs.

El tractament de l’oncologia és una de les prioritats del Govern reflectida en el Pla contra el càncer a Catalunya 2015-2020, un pla que inclou la reducció de la mortalitat per càncer i l’augment de la supervivència dels pacients com a objectius de cara al 2020. Les prioritats són la prevenció, el control, el tractament, l’atenció a la cronicitat, l’equitat territorial, l’alta especialització en el càncer, la recerca de la malaltia així com la necessitat de potenciar la cooperació entre l’atenció primària i els hospitals.

08 de juny de 2017