Hospital de Viladecans ICS
 

Beca de recerca per a un projecte sobre la relació entre reflux gastroesofàgic i l’apnea del son.

El projecte de recerca “Importància de l’estudi del reflux gastroesofàgic en el tractament de la síndrome de l’apnea del son”, que compta amb la Dra. Antònia Perelló, del Grup de Recerca en Trastorn Funcional i Motilitat Digestiva de l’Hospital de Viladecans-Idibell, com a investigadora principal, ha obtingut una beca de l’Asociación Española de Gastroenterologia (AEG).

La beca va ser recollida en representació seva pel Dr. Pau Gilabert, del Servei Digestiu de l’Hospital de Viladecans, el 9 de març en el decurs del XX Congrés de l’AEG a Madrid.

El projecte de la Dra. Perelló es planteja com un estudi multicèntric en diferents hospitals de tot l’estat, que serà liderat per l’Hospital de Viladecans. L’objectiu és analitzar la necessitat de dur a terme un maneig multidisciplinar de la malaltia per reflux gastroesofàgic i la síndrome de l’apnea del son, donat que el reflux està present en la majoria de pacients d’apnea. Tot i això, les Guies actuals sobre l’apnea del son no consideren l’avaluació d’un eventual reflux.

El projecte implica als serveis de Digestiu, Pneumologia, ORL i Farmàcia, a més de l’Àrea Bàsica de Salut d’Atenció Primària de Can Bou a Castelldefels.

21 de març de 2017