Hospital de Viladecans ICS
 

El pressupost de Salut de 2017 destina 4,1 milions d’euros a l’inici de les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans.

El conseller de Salut, Antoni Comín, va informar el dia 18 de gener al Parlament que els pressupostos del Departament de Salut per al 2017 inclouen una inversió de 4,1 milions d’euros per a l’inici de les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans.

Les obres preveuen la construcció d’un nou edifici annex als actuals. Aquesta inversió es destinarà a la licitació i l’adjudicació d'una part de les obres, en la línia del compromís adquirit pel mateix conseller durant la visita que va fer a aquest centre hospitalari el passat mes d’abril.

El conseller de Salut va efectuar aquest anunci en la sessió de la Comissió de Salut sobre el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2017. Comín va exposar un pressupost global de 8.876 milions d’euros, on les inversions en centres de l’ICS creixen en conjunt un 47% en relació amb l’exercici anterior. Els comptes de Salut van superar el tràmit de les esmenes a la totalitat presentades pels grups de C’s, CSQEP, PSC i del PPC.

El conseller va indicar als diputats de la Comissió que el projecte d’ampliació de l’Hospital de Viladecans “està seguint el calendari previst”. L’endemà, durant una visita a l’Hospitalet de Llobregat, va precisar que actualment s'està ultimant la redacció del projecte executiu, un tasca que, segons va indicar, cal realitzar de forma acurada, “ja que això ens garanteix que després les obres es faran bé”. Comín també va posar en valor el fet que és l’única de les inversions del pressupost de Salut que preveu la construcció d’un nou edifici hospitalari.

La reforma i ampliació de l’Hospital de Viladecans permetrà triplicar la superfície actual de les instal·lacions del centre, construït l’any 1953 a iniciativa de la família Roca i rellançat l’any 1987 ja sota la titularitat de l’Institut Català de la Salut. La inversió total del projecte d’ampliació s’estima en uns 47 milions d’euros.

30 de gener de 2017