Hospital de Viladecans ICS
 

L’Hospital de Viladecans se suma a la Setmana Sense soroll del 24 al 30 d’abril.

La 1a Setmana Sense Soroll a Catalunya neix amb la voluntat d’aglutinar totes aquelles iniciatives públiques i privades promogudes sota el lema “Silenci si us plau” amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania del problema de la contaminació acústica.

Així, una de les vies per assolir aquest objectiu és treballar amb col•lectius específics, com els centres escolars, on el soroll pot dificultar l’aprenentatge; o els hospitals, on la contaminació acústica produeix efectes negatius en els pacients, tant fisiològics com psicosomàtics, alentint-ne la recuperació.

Per aquest motius, la direcció de l’Hospital de Viladecans va endegar al segon trimestre de 2016 un projecte per aconseguir un hospital silenciós. La iniciativa neix de l’atenció a la veu de la ciutadania, expressada en forma de reclamacions, enquestes de satisfacció, etc. El projecte es va iniciar amb una reunió d’un grup de treball multidisciplinar, un grup focal amb ciutadans que havien presentat una reclamació i unes mesures de nivell de soroll.

Hores d’ara, ja s’han adherit a la iniciativa totes les unitats d’hospitalització de l’hospital. Cal ressaltar que alguns pacients han mostrat la seva satisfacció amb els efectes de la iniciativa, com és el cas d’una usuària de la Unitat de la Son. El seu escrit, adreçat a la Unitat d’Atenció a la Ciutadania, diu textualment:

“Felicidades. La calidad del Servicio Unidad del Sueño ha mejorado 100%, creo que habéis optimizado todo lo posible para facilitar el sueño para hacer la prueba. También he tenido la suerte que ha sido una noche excepcionalmente tranquila, ni una sola llamada de timbre.
Aún así, se me ha ocurrido que las llamadas podrían ser por “sistema de vibración” (como los teléfonos móviles) para que el resto de los pacientes no escuchen. ¡Gracias por el esfuerzo de mejora!”

Enllaç al web de la 1a Setmana sense soroll a Catalunya.

27 d'abril de 2017