Hospital de Viladecans
 

Som Serem: el nou Hospital de Viladecans

 

El mes de juliol de 2018 van començar les obres de construcció d'un nou edifici a l'Hospital de Viladecans, que permetrà triplicar la superfície actual i millorar els serveis que ofereix a la població i el confort dels usuaris i els professionals.

El nou edifici, que s'està fent a l’Avinguda del Mil·lenari de Viladecans, es destinarà en la major part a usos assistencials, mentre que l'edifici històric acollirà dependències administratives i no assistencials. A més, també es crearan espais enjardinats entre els edificis, fet que contribuirà a crear unes bones condicions ambientals que afavoriran el benestar dels pacients i els professionals.

Els professionals del centre estan participant activament en tot el procés, revisant i validant el pla funcional i col·laborant en la redacció del projecte d’ampliació i reforma.

 

El projecte al dia

29 de juliol de 2019

L’Hospital millora la senyalització de l’accés de vianants a Urgències

Es fa per evitar que accedeixin per la rampa habilitada per a ambulàncies. Per indicar-ho, s’han pintat al terra passes de color blau des de la rampa d’accés de vehicles d’emergència fins a la porta d’Urgències.

Accés vianants a Urgències

 

22 de maig de 2019

Comença l’enderroc de l’antic edifici d’Administració

Aquesta actuació permetrà iniciar la construcció de l’edifici del nou Hospital de Viladecans, que se situarà a l’avinguda del Mil·lenari i a l’avinguda Josep Tarradellas.

Enderrocament de l'edifici d'administracikó

Detall de l'enderrocament de l'edifici d'administracikó

 

10 d'abril de 2019

L’Ajuntament de Viladecans habilita un aparcament per a persones discapacitades davant de l’Hospital

L’actuació es produeix a demanda de la Direcció del centre, després que, per les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital, s’hagin perdut les places d’aparcament que hi havia a dins del recinte hospitalari.​

Aparcament persones discapacitades, davant de l'Hospital

 

8 d'abril de 2019

Comencen els treballs per enderrocar la marquesina d’Urgències i l’edifici d’administració

Durant l'actuació, hi ha risc de soroll i vibracions. Per minimitzar-ne l'impacte sobre l'activitat assistencial, l'Hospital pren diverses mesures.

Enderrocs fase 0

Enderrocament de la marquesina d'Urgències

 

1 d'abril de 2019

El director de l'ICS visita l'Hospital per conèixer l'estat de les obres

Josep Maria Argimon visita diversos espais de l'Hospital i participa en la reunió de seguiment d’obres que s’ha dut a terme a la sala de reunions de Direcció, amb els responsables del projecte.

Visita Josep Maria Argimeo, director de l'Institut Català de la Salut

 

4 de març de 2019

Es tanca l'aparcament de l'Hospital i es modifica l'accés a Urgències

El treballs d’ampliació i reforma de l’Hospital de Viladecans obliguen a introduir canvis en els accessos al recinte sanitari: les ambulàncies i vehicles que hagin d’entrar a Urgències ho han de fer per l’Avinguda de Gavà. Els vianants han de continuar entrant per la porta habitual. Durant els darrers mesos, s’han reorganitzat els espais d’urgències, cosa que permet una millor gestió dels fluxos de pacients. En paral·lel, i com a continuació dels treballs necessaris per a poder abordar la fase 1 del projecte, deixa d'estar operatiu l'aparcament del centre.

Tancament de l'aparcament i modificació d'accessos a Urgències

 

17 de desembre de 2018

Comença la instal·lació de mòduls provisionals per a usos no assistencials

Es tracta d’una acció necessària per procedir a l’enderrocament de l'edifici d'administració. Es preveu que l'impacte en els accessos al centre i en la circulació de vehicles sigui mínim.

Circulació de vehicles durant la instal·lació dels mòduls

 

30 de novembre de 2018

Es trasllada el servei de dispensació de medicaments

L'espai de dispensació de medicaments passa a estar situat a l'edifici de consultes externes, al costat de programació.

 

19 de novembre de 2018

Es tanquen els accessos a Urgències

Del 19 de novembre fins a l’1 de desembre (inclosos), els accessos a Urgències per als vianants (Av. Gavà i Av. Josep Tarradellas) romanen tancats. Durant aquest temps, s'hi pot accedir per l’entrada principal de l’avinguda de Gavà. Només les ambulàncies i les urgències en vehicle privat poden utilitzar l’accés de l’avinguda Josep Tarradellas.

 

9 de novembre de 2018

S'ajorna la instal·lació dels mòduls provisionals per a usos no assistencials

El calendari d’obres previst per a la propera setmana ha estat modificat i finalment el 12 de novembre no començarà la instal·lació dels mòduls a l’exterior del recinte hospitalari com estava previst..

 

24 d'octubre de 2018

Segon trasllat d'arbres i recepció formal dels espais corresponents a la fase prèvia del projecte

El 24 d’octubre es farà el segon trasllat d'arbres i, el dia 25, es realitzarà la recepció formal d'espais corresponents a la fase prèvia del projecte, que permetrà la reubicació dels locals afectats per les obres de reforma i ampliació de l'Hospital.

 

26 de juliol de 2018

Es traslladen els arbres de l'entrada de l'Hospital

Els operaris comencen a retirar els arbres de l'entrada a l'Hospital de Viladecans (propers a cafeteria, consultes externes, urgències i pàrquing) per procedir al seu trasllat i conservació en viver fins que concloguin les obres.

 

16 de juliol de 2018

Comencen les obres del nou Hospital de Viladecans

El dia 13 de juliol, la consellera de Salut, Alba Vergés, es reuneix amb els alcaldes de l'àrea d'influència de l'Hospital, l’equip directiu del centre i la comissió de seguiment del projecte. Durant la visita, la consellera es mostra molt satisfeta per poder anunciar l’inici d’unes obres llargament reinvidicades. “La qualitat dels nous espais suposarà una gran millora per als ciutadans i els professionals”, assegura Vergés, que, a més, fa un reconeixement pel seu antecessor, Antoni Comín, que “va creure molt en aquest projecte”.

 

23 de maig de 2018

Se signa el contracte amb les empreses Benito Arnó i Copisa, adjudicatàries de les obres

Es formalitza a finals d'aquest mes de maig per un import d’uns 32 milions d’euros. Restarà pendent la licitació complementària per a les instal·lacions i, posteriorment, els concursos per a l’equipament necessari.

 

9 de juny de 2016

Es presenta el projecte d'ampliació i reforma de l'Hospital de Viladecans

La proposta ha estat eleborada pels despatxos d’arquitectura Sulkin-Marchissio i Ramón Esteve, guanyadors dels concurs d’idees.

El nou projecte es dimensiona en una superfície d’uns 28.000 m2 construïts d’edifici hospitalari i un aparcament de 6.000 m2. La inversió estimada del nou edifici, en funció del nou dimensionat, s’estima en 47 M€ de construcció de l’hospital (sense aparcament), si bé en la fase d’avantprojecte aquesta xifra es precisarà segons l’abast de la superfície de reforma i d’ampliació.

disseny nou Hospital de Viladecans